ساخت ویلا در انواع سبک ها
06
آگوست

ساخت انواع ویلا | مراحل و هزینه ها

ساخت ویلا ویلاها به عنوان یکی از محبوب‌ترین انواع مسکن، همواره مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته‌اند. این نوع از مسکن‌ها به دلیل طراحی‌های منحصر به فرد، فضای باز و امکانات رفاهی متنوع، جذابیت زیادی دارند.

ساخت ویلاها نیازمند دانش و تجربه در زمینه‌های مختلفی از جمله معماری، مهندسی و طراحی داخلی است. از ویلاهای مدرن و مینی‌مالیستی گرفته تا ویلاهای کلاسیک و لوکس، هر کدام دارای ویژگی‌ها و مزایای خاص خود هستند که نیازها و سلیقه‌های مختلف را برآورده می‌کنند.

اگر قصد دارید ویلایی شیک و زیبا توسط تیم باتجربه ویلا بساز داشته باشید؛ با شماره 09122236974 تماس حاصل فرمایید.

مراحل ساخت ویلا

ساخت ویلا پس از طراحی ویلا یک فرآیند پیچیده و چند مرحله‌ای است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اجرای صحیح است. از نقشه‌برداری زمین تا اجرای نمای نهایی هر مرحله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید با دقت و تحت نظارت متخصصان انجام شود که در ادامه به بررسی مراحل مختلف ساخت ویلا می‌پردازیم.ساخت ویلاهای شیک با شرکت ویلا بساز

نقشه‌برداری زمین و برآورد هزینه‌ها

نقشه‌برداری زمین است. در این مرحله کارفرما و صاحب زمین با نظارت و مشورت مهندس ناظر اقدام به طراحی و پیاده‌سازی نقشه بر روی زمین می‌کنند. هر ویلا به تناسب مساحت زمین و سلیقه صاحب زمین دارای نقشه متفاوتی است.

تمامی محاسبات نقشه باید توسط مهندس طراحی شده و هزینه‌های مربوط به ساخت‌وساز ویلا برآورد شود. برآورد هزینه‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که نوع اسکلت، مصالح و امکانات ویلا، هزینه ساخت ساختمان را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

پس از این مراحل، نوبت به رنگ‌ریزی و اجرای نقشه می‌رسد و بر اساس نقشه، طرح نقشه بر روی زمین پیاده می‌شود.

گودبرداری زمین ویلا

در این مرحله باید زمینه اجرای فونداسیون ویلا فراهم شود. گودبرداری از مهم‌ترین مراحل ساخت هر نوع ساختمانی است چرا که میزان استحکام، طول عمر و مقاومت سازه به آن بستگی دارد. نوع و عمق گودبرداری نیز باید بر اساس اصول و قواعد و نوع خاک و زمین مورد نظر صورت بگیرد.

پس از اجرای گودبرداری باید فونداسیون ویلا اجرا شود. فونداسیون با ابزارها و ادوات خاصی انجام می‌شود. در حقیقت اجرای صحیح گودبرداری و فونداسیون از ساختمان ویلا در برابر عواملی همچون زلزله و … محافظت می‌کند. این مرحله از ساخت ویلا باید تحت نظارت کامل مهندس متخصص انجام شود تا از صحت و درستی آن اطمینان حاصل شود.

اسکلت‌ بندی و بتن ریزی

اسکلت بندی که در اصل مشخص می‌کند ویلا به چه شکلی پی‌ریزی شده است. در این مرحله از مصالحی همچون آرماتور و بتن استفاده می‌شود. این مرحله نیز باید تحت نظارت کامل مهندس صورت بگیرد چرا که بتن ریزی و اسکلت‌ بندی ساختمان اهمیت بسیار زیادی در ایمنی نهایی ساختمان دارد.

دیوارکشی ویلا

پس از اجرای اسکلت ساختمان نوبت به دیوارکشی می‌رسد. دیوارکشی در اصل نشان‌دهنده شروع اصلی ساخت‌وساز ویلا است. در حقیقت دیوارچینی، چارچوب ویلا را مشخص کرده و تمامی اتاق‌ها، مسیرهای ورودی و خروجی، سرویس‌ها و … را تعیین می‌کند.

برای دیوارچینی نیز می‌توان از مصالح مختلفی استفاده کرد که رایج‌ترین آن‌ها همان مصالح سنتی (آجر، سیمان، چوب و …) هستند.

اجرای سقف ویلا

اجرای سقف از دیگر مراحل ساخت ویلا است که در حقیقت پایان‌دهنده پروسه ساخت ابتدایی است. در حقیقت شیب‌بندی سقف و اجرای آن اهمیت بسیار زیادی دارد بویژه در ساخت ویلای چوبی؛ همچنین در زیبایی و نمای ویلا نیز تأثیر زیادی دارد.

نصب چهارچوب و فرم‌ها، لوله‌کشی و سیم‌کشی ویلا

پس از انجام مراحل گفته شده، نوبت به نصب چهارچوب‌ها، لوله‌کشی و … خواهد رسید. در این مرحله تمامی فرم‌ها، پنجره‌ها، چهارچوب‌ها، تعمیرات سیاه دیوارها و سقف‌ها نصب می‌شود و پس از آن تأسیسات برقی، لوله‌کشی و … انجام می‌شود.

عایق‌کاری کف ویلا و دیوارها

از دیگر مراحل ساخت ویلا عایق‌کاری کف و دیوارها است. در این مرحله می‌توان از یونولیت دیواری و انواع عایق‌ها برای کف سرویس‌ها، آشپزخانه، دیوارها و … استفاده کرد. همچنین سقف ویلا با استفاده از چوب، کناف، سقف کاذب و … عایق می‌شود.

گچ‌کاری و کف‌سازی

پس از انجام تمامی مراحل گفته شده می‌توان دیوارهای ویلا را گچ‌کاری و سفیدکاری کرد. همچنین با استفاده از مصالحی همچون سنگ‌ها، سرامیک، لمینت، پارکت و … کف‌سازی ساختمان را انجام داد.

اجرای نمای ویلا و اتمام فضای داخلی ویلا

می‌توان با اجرای داربست عملیات نما را شروع کرد. نمای ویلا توسط مصالح مختلفی همچون سنگ، چوب، کامپوزیت و … انجام می‌شود و زیبایی ظاهری ویلا چند برابر خواهد شد. البته می‌توان بسیاری از جزئیات دیگر ساخت ویلا را به عنوان مراحل اصلی ساخت آن معرفی کرد که رنگ‌کاری، نازک‌کاری، ساخت محوطه، ساخت امکانات رفاهی و … مهم‌ترین آن‌ها هستند.

خوشبختانه امروزه بسیاری از مصالح مدرن مانند دیوارهای پیش‌ساخته، یونولیت بسته‌بندی، فوم دیواری، سقف‌های کاذب و … کار ساخت‌و‌ساز ساختمان‌ها را ساده‌تر از قبل کرده‌اند.

محاسبه هزینه ساخت ویلا

هزینه‌های مربوط به ساخت ویلا تحت تأثیر عواملی مختلفی قرار دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل مواردی همچون میزان متراژ زمین ویلا، کیفیت ساخت ویلا، امکانات ویلا مانند جکوزی، استخر و هزینه‌های مربوط به مجری ساخت، محل و منطقه اجرای پروژه، نوع محوطه‌سازی ویلا، هزینه‌های جواز ساخت و عوارض، هزینه‌های مالیات و دارایی، هزینه‌های نظام مهندسی و نقشه‌برداری و طراحی، هزینه‌های اتصال انشعابات آب، برق و گاز و … می‌شوند.

ساخت ویلا و مراحل آن

ساخت ویلا در زمین شیب‌دار

مراحل ساخت ویلا در زمین‌های شیب‌دار شرایط ویژه و منحصربه‌فردی دارد. چرا که نقشه این زمین‌ها متفاوت خواهد بود. مصالح مورد استفاده در زمین‌های شیب‌دار باید از تراکم بالاتری برخوردار باشد. در زمین‌های شیب‌دار باید به فرسایش خاک توجه ویژه‌ای شود.

ویلا و شیب زمین نباید در یک راستا باشند. زمین‌های شیب‌دار دارای الگوهای منحصربه‌فردی برای زه‌کشی هستند که باید حتماً به آن‌ها توجه شود. به صورت کلی الگوی ساخت ویلا در زمین‌های شیب‌دار متفاوت از زمین‌های مسطح است و نیاز به کار کارشناسی و تخصصی بیشتری دارد.